Lorem ipsum dolor sit amet. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis biben dolor dum auctor, nisi elit consequat ipsum, nec sagittis sem nibh id elit.

back to top
vigor 02b

ŠTA RADIMO?

Sarađujemo sa korporacijama kako bismo obezbedili razvojne projekte koji uključuju različite ulazne procene, executive koučing, konsalting i grupne radionice. Specijalizovali smo se za unapređenje liderskih i timskih potencijala sa fokusom na sledeće oblasti:
• Liderstvo i menadžerske veštine
• Timska dinamika i razvoj tima
• Unapređenje saradnje i komunikacije
• Upravljanje stresom
• Upravljanje konfliktima
Projekti koje kreiramo mogu da uključuju:
Asesment - Kako bismo u najvećoj meri projekte prilagodili potrebama klijenata, u okviru istih koristimo se različitim testovima procene koji nam pružaju uvid u strukturu ličnosti učesnika projekta, njihova ponašanja i preferencije u radu.
Grupne radionice - Program grupnih radionica kreira se na osnovu potreba učesnika i po pravilu uključuje kombinaciju različitih metodoloških pristupa. Ono što je svim grupnim radionicama zajedničko jeste da se sastoje iz niza interaktivnih aktivnosti u kojima se učesnici upoznaju sa različitim modelima i alatima koji im mogu pomoći na putu ostvarenja željene promene.
Individualne sesije – zasnivaju se na koučing pristupu po kome kouč i klijent zajedno, svako iz svoje uloge, rade na razvoju u onim oblastima koje su dogovorili na početku procesa kao razvojna polja klijenta. Uloga kouča tokom individulanih sesija je da postavi okvir rada i podrži klijenta u definisanju svojih narednih koraka u razvoju, kao i da ga podrži u realizaciji tih koraka.
Konsalting – Sve veći broj kompanija prepoznaje neophodnost strateškog partnerstva između HR-a i biznisa i samim tim odluke i strategije HR-a postaju sve kompleksnije. Konsalting je neizostavni deo naših aktivnosti i zahvaljujući tome smo u mogućnosti da pružimo podršku HR odeljenju u zadržavanju strateške uloge u kompaniji.
Tokom kreiranja i izvođenja projekata primenjujemo 360 procenu, PCM Metolodogiju, Erickson koučing, OLI integrativni koučing i Hogan Asesmente.

PCM (Process Communication Model®)

PCM je metodologija koja pruža uvid u dubinsku strukturu ličnosti i ujedno daje konkretne smernice na nivou ponašanja koje nam mogu pomoći u unapređenju sopstvene samosvesti, upravljanju sobom, kao i unapređenju mogućnosti upravljanja u odnosima sa drugima. PCM metodologija korišćena je u NASA-i za proveru kandidata za astronaute za svemirske programe. Pored NASA-e, našla je primenu širom sveta i u zdravstvu, politici, obrazovanju, a već decenijama se primenjuje i u korporativnom okruženju. Korišćenje ove metodologije tokom razvojnog projekta podrazumeva i popunjavanje asesmenta od strane klijenta na osnovu koga se generiše izveštaj sa infomacijama o strukturi ličnosti klijenta i omogućava uvid u to koje su preferencije klijenta u komunikaciji, šta ga motiviše, kao i šta su snage njegove ličnosti, a šta moguća razvojna polja.

Erickson koledž

Pristup Ericksonovog koledža se može opisati kao izuzetno praktičan, usmeren na rešenje i akcione korake koje klijent može preuzeti. Metodologija Ericksonovog koledža pruža veliki broj praktičnih alata zahvaljujući kojima smo u mogućnosti da svojim klijentima obezbedimo brže uvide o tome šta žele da postignu i kako da budu što efikasniji na putu ostvarenja tih ciljeva.

O.L.I. Integrativni koučing

O.L.I. metod je integrativni koučing pristup sa bazičnom psihodinamskom orijentacijom. Teorijski je zasnovan na saznanjima iz psihoanalitičke psihologije što nam daje mogućnost rada na psihodinamskim temama tokom razvojnih projekata. Primenom ove metodologije klijentima se otvora mogućnost da dođu do uvida i o nesvesnim obrascima i mehanizmima koje nas ponekada sprečavaju u ostvarenju postavljenih ciljeva.

Hogan

Hogan testovi za analizu ličnosti omogućavaju sagledavanje ličnosti klijenta iz različitih uglova i predviđanje određenih ponašanja i performasi. Korišćenje ovih testova u razvojnim projektima omogućava nam uvid u ključne vrednosti osobe, identitet ličnosti, šta je motiviše i čemu ona teži.

360 procena

Korišćenjem ove procene dobijamo sveobuhvatan feedback o ponašanju klijenta. U najvećem broju slučaja u ovoj proceni učestvuju saradnici, članovi tima koji menadžer vodi kao i njegov nadređeni, sa tim da je u nekim projektima u procenu uključen i deo eksternih saradnika koji su u čestom kontaktu sa osobom čije ponašanje se procenjuje.